Heynckes: "Frisheid ontbrak bij sommige spelers"

Ger
2 oktober 2011, 00:01

In het slotweekend van het Oktoberfest kreeg Bayern München een spaarzame teleurstelling te verwerken in de Bundesliga. Bij Hoffenheim bleef de succesvolle formatie van coach Jupp Heynckes na tien zeges op rij steken op 0-0. Bayern blijft wel koploper in Duitsland met negentien punten uit acht duels.

De recordkampioen bleef voor de elfde opeenvolgende wedstrijd zonder tegentreffer, een clubrecord. Doelman Manuel Neuer incasseerde al ruim 1000 minuten geen doelpunt. Tegen Hoffenheim had de sluitpost in de 22e minuut een prachtige redding in huis op een kopbal van Marvin Compper. "Dat bewijst dat ik geen figurant ben", lachte Neuer die in de voorgaande duels weinig te doen kreeg.

Heynckes kon achteraf wel leven met een gelijkspel. "We speelden goed, dus waarom zou ik teleurgesteld zijn? De frisheid ontbrak bij sommige spelers. Dan moet je slim zijn en op 0-0 spelen." Zijn collega Holger Stanislawski van Hoffenheim was minder tevreden. "We hadden moeten winnen. We waren 65 minuten lang de betere ploeg."

De zondag staat voor de spelers van Bayern in het teken van een bezoekje aan het Oktoberfest. Heynckes heeft zijn mannen geen restricties meegegeven voor het bierfestijn. "Het zijn profs en ze weten precies wat ze doen en laten kunnen." De coach zal zich wel zorgen maken om een aantal blessuregevallen. Naast Ribéry kregen ook Rafinha en Daniel van Buyten in Hoffenheim last van blessures.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen