Misser Freiburg bezorgt HSV kostbare zege

16 oktober 2011, 17:31   Bijgewerkt: 16 oktober 2011, 18:09

Hamburger SV heeft zondag een belangrijke zege geboekt. De verrassende hekkensluiter van de Bundesliga won met technisch directeur Frank Arnesen als coach op de bank op bezoek bij SC Freiburg: 1-2. HSV vindt daarmee weer aansluiting met de onderste regionen in de Duitse competitie.

Hamburger SV begon sterk aan de partij tegen de laagvlieger en kwam al na elf minuten op voorsprong dankzij een treffer van Heung Min Son. Papiss Demba Cissé ontpopte zich daarna in de tweede helft tot de schlemiel van de wedstrijd.

Nadat de Freiburg-speler zijn ploeg twee minuten na rust nog liet juichen door voor de gelijkmaker te tekenen, miste Cissé negen minuten voor tijd een penalty die veroorzaakt was door Jeffrey Bruma. Ivo Ilicevic had tien minuten daarvoor HSV weer op voorsprong gezet door een voorzet van Gökhan Töre binnen te werken.

De Noord-Duitsers komen door de zege in punten gelijk met Freiburg, dat op zeven punten blijft steken.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!