APOEL in de wolken na 'historische dag'

24 november 2011, 12:06   Bijgewerkt: 24 november 2011, 12:15

Wie enkele maanden geleden gezegd had dat APOEL Nicosia de achtste finale van de Champions League zou bereiken, was ongetwijfeld voor gek verklaard. Al na vijf duels is de ploeg uit Cyprus echter zeker van een plek bij de laatste zestien van het miljoenenbal. Bij FC Zenit pakte de club woensdag het beslissende puntje (0-0).

Na de wedstrijd in Rusland kwamen de spelers van APOEL superlatieven tekort om hun vreugde te beschrijven. "Dit is het belangrijkste moment uit de geschiedenis van de club", juicht middenvelder Constantinos Charalambides op UEFA.com. "Ik denk niet dat we ons al realiseren wat we gepresteerd hebben, zeker omdat we in zo'n sterke groep zaten. Dit is voor alle spelers van APOEL de mooiste dag uit hun leven."

Teamgenoot Hélio Pinto sluit zich daarbij aan. "Dit is een historisch moment voor ons en de hele club. Niemand had verwacht dat we de tweede ronde zouden halen."

Over twee weken, op Cyprus tegen Shaktar Donetsk, kan APOEL zelfs groepswinst veilig stellen. Shaktar is al uitgeschakeld in de strijd om Europese overwintering.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen