Been na 7-0: "We hebben kinderlijk verdedigd"

Koen Freriks
24 november 2011, 00:03   Bijgewerkt: 23 november 2011, 23:21

Het Champions League-avontuur van Mario Been met Racing Genk is uitgelopen op een debacle. De Rotterdamse trainer moest dat woensdagavond na afloop van de afstraffing tegen Valencia zelf ook toegeven.

Been voorspelde een zware nacht voor zichzelf. "Het zal wel even moeilijk worden om de slaap te vatten", liet de coach van de Belgische kampioen bij Sport 1 weten. "Deze tegenstander, deze poule in de Champions League, was veel te sterk voor ons. We hebben vooral kinderlijk verdedigd tegen Valencia."

Been vond dat zijn ploeg "aan de bal" niet eens zo slecht had gespeeld. "Uitstekend zelfs", overdreef hij later nogal. "De eerste twee kansen in de wedstrijd waren voor ons. Maar bij balverlies stonden we veel te open. We gaven Valencia veel te veel ruimte. Ze kwamen in de eerste helft vier keer voor ons doel en vier keer viel er een doelpunt. Op dit niveau worden fouten meteen afgestraft. Valencia heeft dat prima gedaan."

Been vond niet dat het avontuur in de Champions volledig was mislukt. Genk scoorde in vijf duels slechts één keer. "Maar thuis zijn we nog ongeslagen. Dat willen we tegen Leverkusen in de laatste poulewedstrijd graag zo houden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen