Daum: "Ik bied Club Brugge kennis en ervaring"

Ger
10 november 2011, 11:13   Bijgewerkt: 10 november 2011, 11:44

Christoph Daum werd woensdag gepresenteerd als opvolger van Adrie Koster bij Club Brugge. De Duitse trainer brengt veel ervaring naar de Belgische ploeg. Hij won in het verleden onder meer vijf landstitels in drie verschillende landen.

"Club Brugge ken ik als een topclub in België en Europa", aldus Daum (58) op de website van zijn nieuwe werkgever. "Wat ik te bieden heb aan Club Brugge om successen te behalen? Ik heb mijzelf te bieden, mijn hele persoon, met al mijn kennis, ervaring en ondervinding die ik in de voorbije kwart eeuw in verschillende landen en competities heb opgedaan."

De tacticus ziet de Belgische competitie niet als een stap terug. "Vele kenners hebben me gefeliciteerd dat ik bij deze club kan komen werken. Mijn taak is nu om het sportieve in elkaar te doen passen, om aan het eind van het seizoen hoger gerangschikt te staan dan de vierde plaats van de vorige campagne. En om de club naar de Europese lente te loodsen. Ik geloof rotsvast dat dit zal lukken."

"Sommige coaches maken voetbal erg ingewikkeld. Ik denk dat voetbal eenvoudig kan zijn, als je je houdt aan de basisprincipes. Succes komt dan voort uit hoe je de details in je voordeel doet uitdraaien", stelt Daum. "En mijn aanpak bestaat erin een elftal te kneden dat altijd het initiatief neemt, zowel met als zonder bal. Ageren, niet reageren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen