Genk-preses: "Blij dat CL er bijna op zit"

24 november 2011, 13:55   Bijgewerkt: 24 november 2011, 14:05

De Champions League blijkt een harde, pijnlijke les voor Racing Genk. Na de eerdere 0-5 nederlaag tegen Chelsea ging de ploeg van trainer Mario Been woensdag met 7-0 onderuit bij Valencia. Preses Herbert Houben zag het met afgrijzen aan.

"We moeten dit aanvaarden en zullen dit zeker intern bespreken, niet extern", zei de voorzitter na de nederlaag in Valencia tegen Sporza. "Het enige wat ik nog kwijt wil, is dat we niks geleerd hebben van de wedstrijd tegen Chelsea. Meer zeg ik niet, ik wil niet nog meer olie op het vuur gooien. Het belangrijkste is nu de volgende wedstrijd."

De preses hoopt dat de zware nederlaag mentaal niet doorwerkt in de competitie. "We moeten voorzichtig zijn en zo rap mogelijk de draad weer oppikken. Dit mag niet het begin zijn van een negatieve spiraal. Daar ben ik toch wel wat beducht voor." Wat dat betreft, is hij niet ongelukkig dat de Champions League er bijna op zit. "Eigenlijk ben ik daar wel blij mee. Dit hoop ik toch niet te veel mee te maken", verzucht hij.

Overigens is Houben geschrokken van het niveauverschil tussen Genk en teams als Valencia en Chelsea. "Er is niet één klasse verschil, maar meerdere klassen. En dat geldt voor alle Belgische ploegen in de Champions League. Het is wel frustrerend dat een gezonde club geklopt wordt door een club met veel schulden. Misschien moeten wij eens 100 miljoen gaan lenen bij de bank", besluit de voorzitter enigszins zuur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen