Groep G: APOEL schrijft geschiedenis

Koen Freriks
23 november 2011, 22:48   Bijgewerkt: 23 november 2011, 23:09

APOEL Nicosia heeft woensdagavond historie geschreven door de knockoutfase van de Champions League te bereiken. De verrassend sterke Cypriotische kampioen pakte in de uitwedstrijd tegen Zenit St. Petersburg een puntje en had daar genoeg aan om voor het eerst als Cypriotische club te overwinteren op het hoogste Europese niveau (0-0).

APOEL werd vooraf bestempeld als een nieuw lachertje in de Champions League, maar heeft Europa verrast. De afgelopen jaren werden dergelijke nieuwkomers altijd met duidelijke cijfers afgedroogd, maar dit team uit Cyprus blijkt het niveau wel degelijk aan te kunnen.

Het duel in Petersburg werd tijdelijk stilgelegd, omdat er door het afsteken van vuurwerk een grote rookwalm boven het veld hing. Het incident, dat enkele minuten duurde, betekende één van de weinige momenten waarop wat te beleven was. Beide partijen wisten niet erg te boeien. Danny was namens Zenit de gevaarlijkste man, maar ook de Portugese technicus kon het net niet vinden.

FC Porto - Shaktar Donetsk: 2-0

FC Porto heeft zijn kansen op het bereiken van de achtste finales in leven gehouden. De Portugese kampioen won de uitwedstrijd tegen Shaktar Donetsk met 2-0 en kwam daardoor op zeven punten. Porto strijdt over twee weken met Zenit Sint-Petersburg om het tweede ticket in groep G voor de achtste finales.

De winnaar van de Europa League sloeg in de Donbass Arena in de slotfase toe, door treffers van Hulk en Razvan Rat (eigen doelpunt). Het Cypriotische Apoel is met 9 punten al zeker van een plek bij de laatste 16. Zenit (8) en Porto (7) strijden op 6 december in Estadio do Dragão om het laatste ticket.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen