Feyenoord toont lef: "De angst is verdwenen"

5 december 2011, 08:26

Eerder dit seizoen tegen Ajax (1-1) en AZ (1-2) bleek al dat Feyenoord het op goede dagen iedere tegenstander lastig kan maken. In de eigen Kuip bleek zondag echter ook dat de club van trainer Ronald Koeman van iedereen kan winnen. PSV, gezien het spel van de laatste weken misschien wel titelkandidaat nummer één, werd met een 2-0 nederlaag terug naar Eindhoven gestuurd. Met name de manier waarop deed uitblinker Karim el Ahmadi goed. “We hebben lef getoond.”

PSV begon de topper in de Kuip als de grote favoriet, vooral omdat het de laatste weken in uitstekende vorm stak. Vanaf minuut één liet Feyenoord echter zien dat het niet van plan was om de punten cadeau te geven. Het speelde fel, won de meeste duels, creëerde kansen en strafte fouten van de Eindhovenaren genadeloos af. Vlak voor rust zorgde Sekou Cissé na een slechte pass van Toivonen voor de 1-0, na de pauze zorgde goed doorzetten van Ruben Schaken voor de 2-0. Daarna had Feyenoord wat geluk dat PSV een aantal kansen miste, maar op de overwinning van de Rotterdammers viel helemaal niets af te dingen, vindt ook uitblinker El Ahmadi.

“Over negentig minuten gezien hebben we verdiend gewonnen”, zegt hij tegen FCUpdate.nl. “Misschien speelde PSV iets minder dan de afgelopen weken, maar dat is ook onze verdienste. Wij zaten er kort op en hebben PSV het voetballen onmogelijk gemaakt. Bovendien hebben we gedurfd en met lef gespeeld”, stelt hij tevreden vast.

De wedstrijden tegen PSV, Ajax, AZ en ook het sterke Vitesse (0-4 winst) toonden aan dat Feyenoord in Nederland op goede dagen voor helemaal niemand onder hoeft te doen. Keerzijde van de medaille is echter dat de club op slechte dagen heel ver weg kan zakken. Zo verloor Feyenoord vorige maand in anderhalve week van Go Ahead Eagles (2-1), FC Groningen (6-0) en voor eigen publiek van NEC (0-1).

Hoe ver Feyenoord daarmee kan komen, weet El Ahmadi niet. Zeker is wel dat hij niet naar beneden, maar naar boven kijkt. Toen de middenvelder aan het eind van het gesprek te horen kreeg dat FC Twente na een kwartier al met 0-2 voor stond bij FC Utrecht, betrok zijn gezicht enigszins. Hij mag dan wel oud-speler van FC Twente zijn, deze tussenstand beviel hem niet. “Hmm, dat is jammer. FC Twente, dat is een concurrent van ons. Zou mooi zijn als dat soort ploegen punten laten liggen.”

Dat Feyenoord zich na vijftien speeldagen in de Eredivisie meet met bijvoorbeeld FC Twente, dat volop meedoet in de strijd om het kampioenschap, is eigenlijk de grootste winst van het seizoen tot dusver voor de Rotterdammers. In de Kuip kijkt men omhoog in plaats van naar beneden. Feyenoord is voor niemand meer bang.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen