Mancini: "Europa League belangrijk voor City"

8 december 2011, 10:36   Bijgewerkt: 8 december 2011, 10:46

In tegenstelling tot zijn collega Sir Alex Ferguson van Manchester United, heeft Manchester City-coach Roberto Mancini wél zin in het komende Europa League-avontuur. De steenrijke Engelse club is veroordeeld tot de Europese B-divisie omdat Napoli woensdag drie punten pakte bij Villarreal. De knappe winst van Manchester City in de thuiswedstrijd tegen Bayern München deed hierdoor niet meer ter zake.

Mancini beschouwt de Europa League als een nieuw doel. "Voor Manchester City is de Europa League een mooie prijs. Het is geen Champions League, maar blijft wel een belangrijk toernooi. Voor City is het goed om prijzen te pakken. Als we de finale van de Europa League halen, is dat belangrijk voor de club", aldus de Italiaan.

Dat zijn ploeg niet verder is in de Champions League, vindt Mancini natuurlijk jammer. "We hebben tien punten gehaald, normaal gesproken is dat genoeg om door te gaan. Het is voor de hele club een teleurstelling dat we er uit liggen, maar we kunnen de situatie niet veranderen. We krijgen volgend seizoen een nieuwe kans."

Naast Man City en Manchester United spelen ook onder meer FC Porto, Valencia en Ajax na de winter in de Europa League. Porto won het toernooi vorig seizoen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen