Rutten: "Wij zijn favoriet tegen Feyenoord"

2 december 2011, 14:44   Bijgewerkt: 2 december 2011, 14:49

Voor trainer Fred Rutten wacht zondagmiddag met PSV de confrontatie tegen Feyenoord in De Kuip. Vorig seizoen trakteerden de Rotterdammers de Eindhovenaren nog op een 3-1 nederlaag, waardoor PSV de titelkansen in rook zag opgaan. Toch is de oefenmeester niet uit op wraak. “Revanche? Houd op man."

"Ik weet dat men daar op terugkijkt, maar ik zit daar niet in. We hebben een totaal ander elftal", laat Rutten weten aan Nusport. De coach is tevreden over de verrichten van zijn elftal. "Je ziet ons als team groeien. Er zijn steeds meer automatismen. Als de spelers alleen al naar elkaar kijken, weten ze al wat ze moeten doen."

Voor Georginio Wijnaldum betekent het treffen met Feyenoord een weerzien met zijn oude club. Rutten is niet bang dat de middenvelder ondermaats zal presteren door een eventueel fluitconcert. "Nee, hij loopt gewoon nog. Hij gaat niet kruipend naar het veld. Als hij een grote speler wil worden, krijg je daar mee te maken. Ik maak me geen zorgen, hij heeft ervaring genoeg."

De oefenmeester beschouwt PSV zondag als de favoriet. "Daar kunnen we niet omheen. Feyenoord heeft wel zelfvertrouwen getankt met twee zeges. Bovendien zijn ze in staat om te pieken. Of de midweekse Europa League-wedstrijd tegen Legia Warschau een nadeel is? Dat is lariekoek. In andere landen spelen ze vaak op donderdag en zaterdag. Vermoeidheid zit alleen maar in de hoofden."

Rutten kan in De Kuip gewoon een beroep doen Tim Matavz en Ola Toivonen. De Zweed, die de afgelopen week kampte met meniscusproblemen, liet de training van vrijdag uit voorzorg schieten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen