Strootman: "Blijkbaar niet zo ver als we dachten"

5 december 2011, 07:00   Bijgewerkt: 4 december 2011, 21:20

Na een periode waarin de de ploeg eigenlijk iedere week beter ging draaien, kreeg PSV zondag weer eens een tegenvaller te verwerken. Op bezoek bij Feyenoord werd de ploeg van trainer Fred Rutten met 2-0 verslagen. Onnodig, vindt Kevin Strootman. "Door twee fouten geven wij twee doelpunten weg", zegt de middenvelder.

De teleurstelling was zondagmiddag groot bij PSV. De Eindhovense ploeg was maar met één doel naar de Rotterdamse Kuip gekomen: winnen. "Met het oog op de titel wilden wij tot de winterstop geen punt meer laten liggen", zegt Strootman met een sip gezicht tegen FCUpdate.nl. "Hartstikke zonde dat we daar niet in zijn geslaagd."

Strootman vond de nederlaag onnodig. "We speelden niet onze beste wedstrijd van het seizoen, maar we hadden wel controle. Door een fout van ons kwam Feyenoord echter op 1-0 en na rust gebeurde hetzelfde. Weer maakten wij een fout en scoorde Feyenoord. Toen die 2-0 viel, wisten we dat het lastig ging worden. Feyenoord kon toen afwachten en loeren op counters. Dat is het spelletje dat ze graag spelen."

Niet alleen Toivonen, maar meerdere PSV'ers hadden hun dag niet. Het leidde tot de tweede nederlaag van het seizoen, na de 3-1 op de eerste speeldag tegen AZ. Strootman baalt er flink van. "We hebben voldoende kansen gekregen, die moeten er eigenlijk in. Dat we hier verliezen, ligt dus aan onszelf. Wij lieten na te scoren en uit onze fouten sloeg Feyenoord wel toe. Zoiets mag ons eigenlijk niet gebeuren."

"Het liep de laatste weken erg lekker bij ons, we scoorden ook makkelijk", vervolgt Strootman. "We zaten in een soort flow, het liep goed. Maar misschien is deze wedstrijd wel het bewijs dat we nog niet zo ver zijn als we eigenlijk dachten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen