Wijnaldum: "Minder erg dan ik verwacht had"

5 december 2011, 07:30   Bijgewerkt: 4 december 2011, 21:38

Voor het eerst in zijn leven moest Georginio Wijnaldum zondag de kleedkamer van de bezoekers in, toen hij de Kuip betrad. Met PSV ging hij op bezoek bij Feyenoord, de club waar hij jaren gespeeld had. Een succes werd zijn terugkeer niet. Hij werd uitgefloten en uitgejoeld bij ieder balcontact, miste een aantal kansen en verloor.

Hij wist het eigenlijk wel van te voren. Georginio Wijnaldum wist dat de fans van Feyenoord hem zijn transfer naar PSV niet in dank afgenomen hadden en rekende op een vijandig onthaal. Dat kwam er ook. Het kind van de Kuip werd behandeld als vijand nummer één en werd continu uitgefloten. "Daar had ik rekening mee gehouden. Eerlijk gezegd was het gedrag van de fans minder erg dan ik gedacht had. Toen ik de eerste keer het veld op kwam, zag ik sommige mensen ook klappen."

Toch deed het Wijnaldum wel wat, gaf hij na enig aandringen toe. Want hij is opgegroeid bij Feyenoord en heeft een aantal mooie jaren gehad in Rotterdam-Zuid. Om dan zo uitgejoeld te worden, is niet leuk. "Ik zou liegen als ik zeg dat het me niets deed, zoals de fans met me omgingen. Ik vind het jammer, maar het is niet anders."

Invloed op zijn spel had het vijandige onthaal niet, zegt hij. "Ik was wel gespannen voor de aftrap, dat ben ik eigenlijk nooit. Maar toen het eerste fluitsignaal geklonken had en de wedstrijd begon, heb ik gewoon mijn eigen wedstrijd gespeeld."

Hij kreeg meerdere kansen om te scoren tegen zijn oude ploeg, maar slaagde daar niet in. En omdat zijn teamgenoten de bal ook niet tussen de palen kregen en Feyenoord wél, gingen de punten naar de thuisploeg. "Feyenoord voetbalde goed mee en was heel gretig, dat zag je ook bij die goals. Het klopt dat wij kansen gemist hebben, maar ik vind het ook de verdienste van Feyenoord dat wij niet scoorden."

De international hoopt dat Feyenoord de lijn van de wedstrijd tegen PSV de komende periode kan doortrekken. Want hoewel hij uitgefloten werd, gunt hij de club nog steeds het beste. "Ik heb hier mooie jaren gehad, de club is altijd goed voor me geweest. Dat we afgelopen zomer uit elkaar gingen, was voor beide partijen het beste. Ik wilde naar PSV en de club heeft nog een mooi bedrag voor me gekregen. Bij PSV heb ik het goed naar mijn zin en ik sta achter mijn keuze om te vertrekken, maar dat neemt niet weg dat ik blij ben dat Feyenoord dit seizoen zo goed draait."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen