Bayern en Dortmund foutloos, Robben scoort

28 januari 2012, 17:25

In de top van de Duitse Bundesliga verandert vooralsnog niets. Bayern München en Borussia Dortmund pakten zaterdag drie punten en blijven gedeeld aan kop. Schalke 04, de derde koploper, komt later vandaag nog in actie tegen 1.FC Köln.

Met name Dortmund maakte zaterdag een prima indruk. Op eigen veld tegen TSV 1899 Hoffenheim kwam de regerend landskampioen geen moment in de problemen. Door treffers van Shinji Kagawa en Kevin Grosskreutz was het halverwege al 2-0, vlak na de pauze maakte opnieuw Kagawa er 3-0 van. De eretreffer van Fabian Johnson, op aangeven van Edson Braafheid, was alleen nog voor de statistieken.

Bayern München won ook, maar dat ging niet vanzelf. VfL Wolfsburg hield lang stand in de Allianz Arena, maar na een uur kopte Bundesliga-topscorer Mario Gomez de 1-0 binnen. In de spannende slotfase kon het zomaar nog 1-1 worden, maar Arjen Robben frommelde uiteindelijk de 2-0 binnen. Hij scoorde ver in blessuretijd.

Onderin de liga eindigde de degradatiewedstrijd tussen FC Augsburg en 1.FC Kaiserslautern in 2-2. Marcel de Jong (ex-Roda JC) maakte één van de twee goals voor Augsburg, dat door het gelijke spel hekkensluiter blijft in de Bundesliga.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen