FC Oss drukt SC Veendam dieper in de zorgen

23 januari 2012, 21:53   Bijgewerkt: 23 januari 2012, 22:06

SC Veendam slaagt er maar niet in om weg te komen uit de kelder van de Jupiler League. De ploeg van trainer Gert Heerkes ging maandagavond in het eigen Gjaltema Stadion aan de Langeleegte met 1-2 onderuit tegen FC Oss. De Veenkolonialen blijven steken op de voorlaatste plek in de eerste divisie.

Op de dag dat Veendam vernam dat aanvoerder Angelo Cijntje - de verdediger kampt met een zware blessure aan zijn linkerknie - de rest van het seizoen is uitgeschakeld, kregen de noorderlingen nóg een tik te verwerken. Tim Nelemans leidde een ongelukkige avond in voor de Groningers door de bezoekers na twintig minuten op voorsprong te brengen.

Jonathan Opoku kreeg het publiek in de 33e minuut nog wel op de banken door voor de gelijkmaker te tekenen, maar Zdenko Kapralik bezorgde de Brabanders na ruim een uur alsnog de overwinning. Oss staat na de overwinning op een gedeelde twaalfde plaats in de Jupiler League.