Bilbao bibbert verder, Brugge uitgeschakeld

23 februari 2012, 20:56   Bijgewerkt: 23 februari 2012, 21:57

Athletic de Bilbao is er met pijn en moeite in geslaagd om de laatste zestien van de Europa League te bereiken. De formatie van trainer Marcelo Bielsa boekte donderdagavond een nipte 1-0 zege op Lokomotiv Moskou in het eigen San Mames. Dat bleek na de 2-1 uitnederlaag in Rusland net voldoende voor een plekje in de volgende ronde.

Nadat er in de eerste helft niet gescoord was, leken de kansen van Bilbao op een plaats in de volgende ronde na een uur verkeken te zijn. Fernando Amorebieta incasseerde zijn tweede gele kaart, nadat zijn naam zes minuten eerder ook al in het boekje was opgeschreven. Toch wist het tiental van Bilbao de elf Russen nog op de knieën te krijgen. Iker Muniain schoot na 62 minuten op aangeven van Fernando Llorente de enige treffer van de avond binnen.

Er komt geen daardoor geen Belgisch onderonsje in de achtste finales van de Europa League, aangezien Standard Luik zich wél wist te plaatsen voor de volgende ronde. Standard hield in eigen huis Wisla Krakow op 0-0, na de 1-1 in Polen. Kew Jaliens maakte de negentig minuten vol bij Wisla, dat na ruim een uur met tien man doormoest na een rode kaart voor Gervasio Nunez.

Udinese schakelde PAOK Saloniki uit. De Italiaanse club was voor eigen publiek in het eerste duel niet verder gekomen dan 0-0, maar maakte dat in Griekenland ruimschoots goed: 0-3. Na een kwartier stond Udinese, dat in de volgende ronde AZ of Anderlecht treft, al met 2-0 voor door treffers van verdediger Danilo en Antonio 'Floro' Flores. Maurizio Domizzi benutte in het begin van de tweede helft een strafschop.

Valencia mag ook nog altijd dromen van de eindzege in de Europa League. De Spanjaarden wonnen in het eigen Mestalla met 1-0 van Stoke City, nadat er vorige week met dezelfde cijfers al in Engeland was gewonnen. Jonas tekende namens Valencia halverwege de eerste helft voor de enige treffer van de avond.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen