Sánchez en Messi bezorgen Barça zelfvertrouwen

14 februari 2012, 22:35   Bijgewerkt: 14 februari 2012, 23:13

FC Barcelona staat met één been in de kwartfinale van de Champions League. De ploeg van trainer Josep Guardiola, die de voorbije weken niet wist te imponeren in de Primera Division, tankte dinsdagavond zelfvertrouwen door op Duitse bodem af te rekenen met Bayer Leverkusen: 1-3. Alexis Sánchez had met twee treffers een belangrijk aandeel in de zege. Lionel Messi deed in de slotfase nog een duit in het zakje door voor het derde Catalaanse doelpunt te zorgen.

Coach Robin Dutt voorspelde dat Leverkusen in de thuiswedstrijd niet meer dan 30 procent balbezit zou hebben. Die inschatting was nog aardig aan de hoge kant. Het technische en tactische surplus van Barcelona, zonder spelmaker Xavi en verdediger Gerard Piqué, was vanaf het begin van de wedstrijd overduidelijk.

De jeugdige keeper van Leverkusen liet zich in de 41e minuut verrassen door een schot van Alexis Sanchez tussen zijn benen door (0-1). De pass met buitenkant links was van Messi. Het was feitelijk de eerste keer dat Barcelona een doorbraak over rechts wist te forceren in de hechte Duitse defensie

Na de rust leek hetzelfde spelbeeld te ontstaan. De gelijkmaker van Michal Kadlec in de 52e minuut kwam dan ook onverwacht. De Tsjech kopte raak uit een voorzet van Vedran Corluka (1-1). Het was de eerste kans voor Leverkusen.

Aan de andere kant deed Messi, die bij vlagen zijn wereldklasse etaleerde, hetzelfde. In de 88e minuut kwam de kleine dribbelaar alsnog tot scoren: 1-3. Over drie weken moeten de Duitsers hopen op een wonder in in Camp Nou.