Vorm wint van West Brom, Heitinga remiseert

4 februari 2012, 17:52   Bijgewerkt: 4 februari 2012, 19:43

Michel Vorm blijft goed presteren met Swansea City in de Premier League. De promovendus won zaterdag op bezoek bij West Bromwich Albion. De ploeg van trainer Brendan Rogers was in een besneeuwd The Hawthorns Stadium met 1-2 de baas over WBA. Swansea klimt door de zege naar het linkerrijtje in de Engelse competitie.

Nadat beide ploegen in de eerste helft niet tot scoren wisten te komen, moest Vorm vlak na rust vissen. De sluitpost werd na een voorzet van Jonals Olsson geklopt door zijn voormalige ploeggenoot bij FC Utrecht, Marc-Antoine Fortuné: 1-0. Lang kon de thuisploeg echter niet genieten van de voorsprong.

Nauwelijks een minuut na de treffer van Fortuné bracht Gylfi Sigurdsson de ploeg uit Wales al weer langszij. In de 59e minuut zette Daniel Graham de eindstand op het scorebord: 1-2. Ditmaal was Sigurdsson aangever in plaats van afmaker. Bij Swansea, dat nu tiende staat, bleef Kemy Agustien negentig minuten op de bank.

Johnny Heitinga slaagde er niet in om een zege te boeken met Everton. The Toffees kwamen op bezoek bij hekkensluiter Wigan Athletic ternauwernood weg met een puntendeling: 1-1. Een eigen doelpunt van Phil Neville bracht de rode lantaarndrager, waar Ronnie Stam een basisplaats had, een kwartier voor tijd aan de leiding. Victor Anichebe bezorgde de bezoekers zeven minuten voor tijd op aangeven van Leighton Baines nog een puntje. Royston Drenthe kwam niet binnen de lijnen bij Everton.

Norwich City, vooraanvang van het seizoen bestempeld als de gedoodverfde degradatiekandidaat, blijft verasssen. De ploeg won thuis met 2-0 van Bolton Wanderers dankzij treffers van Andy Surman en Andy Pilkington. Norwich handhaaft zich door de zege keurig in de Engelse middenmoot.

Bij de duels Queens Park Rangers-Wolverhampton Wanderers en Stoke City-Sunderland viel een rode kaart. In beide wedstrijden bleef de ploeg die met tien man op het veld bleef staan uiteindelijk met lege handen achter. QPR ging met 1-2 onderuit na rode kaart van Djibril Cisse in de 34e minuut. Stoke verloor met 0-1 van Sunderland nadat Robert Huth vlak voor rust van het veld was gestuurd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen