Drenthe wil vaker scoren voor Everton

6 maart 2012, 19:04   Bijgewerkt: 6 maart 2012, 20:24

Royston Drenthe is de laatste weken op dreef. Zaterdag scoorde de middenvelder van Everton in de competitiewedstrijd tegen Queens Park Rangers, enkele weken eerder was hij al trefzeker in het FA Cup-duel met Blackpool FC. Drenthe, die dit seizoen pas vier keer heeft gescoord, wil vaker het net vinden.

“Ik zeg vaak tegen mezelf dat ik meer moet schieten omdat ik, denk ik, een goede linkervoet heb”, zegt Drenthe op de clubwebsite. “Soms pass ik nog te veel. Op sommige momenten moet je, als dat kan, gewoon op doel proberen te schieten.”

“Tegen QPR ging mijn eerste poging in de handen van de keeper, de tweede over en de derde was raak”, gaat Drenthe verder. “Dus als dat elke week zo kan zijn, dan is iedereen blij, haha. Nee grapje, maar schieten is één van mijn kwaliteiten, dus dat moet ik laten zien. Ik moet het elke wedstrijd proberen en er doordeweeks hard voor trainen, zodat ik vaker kan scoren.”

Drenthe speelt ‘slechts’ op huurbasis voor Everton. Hij staat nog onder contract bij Real Madrid. De Premier League bevalt hem wel. “De Engelse competitie is heel anders dan bijvoorbeeld de Spaanse", stelt hij. “Het gaat er hier iets harder aan toe, maar daaraan begin ik te wennen. Er is meer leed in elke wedstrijd hier, maar ik denk dat de Engelse competitie degene is waarin ik thuis hoor.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen