Guardiola: "Messi maakt er ooit zes"

8 maart 2012, 08:04

Lionel Messi vestigde woensdag een record door vijf keer te scoren in een Champions League-wedstrijd. Mede door zijn vijf treffers won FC Barcelona thuis met 7-1 van Bayer Leverkusen. Coach Josep Guardiola had er van genoten.

"Vandaag zijn we getuige geweest van een bijzondere avond van Lionel Messi", stelt hij op UEFA.com. "Het was bijna een geschenk om deze wedstrijd te mogen zien. Hij verdient alle lof, hij heeft iets ongelooflijks gepresteerd. Het is niet gemakkelijk om vijf keer in één wedstrijd te scoren. Ik kan dat weten, want in mijn hele carrière heb ik er maar zeven gemaakt. Maar niemand moet vergeten dat Lionel bovendien pas 24 jaar oud is. Als hij wil en zo doorgaat, maakt hij er ooit ook zes in één wedstrijd."

Ook over de teamprestatie is Guardiola bijzonder tevreden. "We hebben voor het vijfde jaar op rij de kwartfinale bereikt, dat geeft aan dat we zeer stabiel presteren. Het team dat we vanavond verslagen hebben was in de vorige ronde verantwoordelijk voor de uitschakeling van Valencia en won een paar dagen geleden in de eigen competitie nog van Bayern München. Dat zegt, denk ik, voldoende over onze prestatie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen