Leverkusen-coach: "Hoopte op slechte dag Messi"

8 maart 2012, 08:31

Trainer Robin Dutt van Bayer Leverkusen kon na afloop van de show van FC Barcelona weinig anders doen dan de tegenstander feliciteren. Tegen een Barça in deze vorm valt weinig te beginnen, zei de trainer na de 7-1 afstraffing in Camp Nou.

"Laten we eerlijk zijn, FC Barcelona was veel te sterk", zegt Dutt. "We waren niet op ons best en als je tegen dit Barça speelt, moet alles perfect zijn om een kans te maken. Het was niet zo dat we na rust ons best niet meer deden, maar FC Barcelona was gewoon te goed. Na de 2-0 beseften ze dat ze ontspannen konden voetballen en dat deden ze ook. Het tempo lag zó hoog, we kwamen overal net een stap te laat."

Volgens Dutt zegt de afstraffing van zijn team niets over het algehele niveau van de Duitse Bundesliga. "Nee, want FC Barcelona kan zo tegen iedere tegenstander, uit iedere competitie, spelen. Ik heb trainer Josep Guardiola gefeliciteerd en tegen hem gezegd dat ik er van overtuigd ben dat zijn team dit seizoen weer in de finale van de Champions League komt. Dit team heeft alles: techniek, tactiek en teamspirit."

De uitblinker bij Barça was natuurlijk Lionel Messi met vijf doelpunten. "Als je supporter bent, moet je vandaag diep onder de indruk van hem zijn geraakt. Als coach van Leverkusen hoopte ik eigenlijk dat hij een slechte dag zou hebben", lacht hij. 

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen