Politie verhardt acties naar duels in Jupiler League

Ger
28 maart 2012, 12:31

De politiebonden gaan rondom duels in het betaalde voetbal actievoeren voor een betere CAO. Ze beginnen met actievergaderingen tijdens de wedstrijden Go Ahead Eagles - FC Den Bosch (vrijdag) en SC Cambuur - FC Zwolle (zondag), zogenoemde risicowedstrijden in de Jupiler League. Dat melden de bonden ACP, NPB en VMHP woensdag aan het ANP.

"Hierdoor zullen burgemeesters van Deventer en Leeuwarden moeten overwegen of ze de wedstrijden wel kunnen laten doorgaan", aldus ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp. Volgens de bonden wordt niet alleen naar voetbalwedstrijden gekeken. "De minister vraagt extra inzet van politiemensen om zijn eigen ambities waar te maken. Hij vraagt steeds meer, zonder daar iets tegenover te stellen", constateert voorzitter Han Busker van de NPB. "Dat zijn onze leden zat, ze vragen zelf om hardere acties. Dat begrijpen we heel goed en daarom honoreren we die wens."

De nieuwe acties moeten de druk op de werkgever van de politie, minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie), flink opvoeren. Met name op het gebied van inkomensverbetering en de mogelijkheden voor vroegpensioen liggen de partijen ver uit elkaar. De bonden willen de komende weken extra druk leggen op de onderhandelingen in het Catshuis, waar op dit moment over extra bezuinigingen wordt gesproken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen