PSV-coach Rutten wil strijd zien in Breda

9 maart 2012, 15:52

PSV keerde vrijdagochtend terug uit Valencia, waar donderdag in de Europa League met 4-2 werd verloren. Enkele uren later gaf coach Fred Rutten alweer een perspraatje, in de aanloop naar de lastige uitwedstrijd tegen NAC Breda (zondag).

PSV kwam vrijwel ongeschonden terug uit de sinaasappelstad. “Kevin Strootman heeft wat last van zijn knie, maar dat gaat redelijk goed. Voor de rest zijn we volgens mij zonder schade”, vertelt Rutten in gesprek met PSV.nl.

De afgelopen weken presteert PSV teleurstellend, met als dieptepunt de 6-2 thuisnederlaag tegen FC Twente van afgelopen zondag. De tacticus voelt in elk geval geen extra druk voor het duel met NAC, waar zijn club al vijf jaar niet meer heeft gewonnen.

Rutten: “PSV moet altijd winnen. Het eerstvolgende duel na zo’n duel als afgelopen zondag, dan moet je die winnen. Daarom gaan we ons nu weer prepareren, de spelers in een kort tijdsbestek klaarstomen. Ook deze wedstrijd zal er strijd geleverd moeten worden. De focus ligt nu voor ons op zondag, daar gaat ook al mijn aandacht naar uit. Je moet altijd winnen, dat is inherent aan als je in de top werkt.”

In de publieke opinie staat Rutten volop ter discussie, maar hij weigert de handdoek te werpen. “Ik ben niet het type om op te stappen”, zegt de trainer tegenover het Eindhovens Dagblad. “Damocles hangt boven mijn hoofd, maar ik ben er niet mee bezig. Ik richt mij puur op de wedstrijd van zondag.”

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen