Valencia verrast door hekkensluiter Zaragoza

21 maart 2012, 22:02

Valencia heeft zich geblameerd in de Primera Division. De formatie uit de sinaasappelstad, de nummer drie van de ranglijst, verloor woensdag op het eigen Mestalla met 2-1 van hekkensluiter Real Zaragoza.

Valencia, waar Hedwiges Maduro geen deel uitmaakte van de selectie, kwam na negen minuten op voorsprong via Pablo Hernandez. Toen Zaragoza-speler Pablo Sebastian Alvarez tien minuten daarna ook nog eens rood kreeg, leek het duel gespeeld. Maar met tien man toonde Zaragoza veerkracht. Na een half uur maakte Antonio Apono uit een penalty gelijk. Apono zorgde na 75 minuten met zijn tweede treffer van de avond zelfs voor de 1-2. Ondanks dat Zaragoza-speler Franco Zuculini vlak voor tijd ook rood kreeg, kon Valencia de schade niet meer herstellen.

Stadgenoot Levante profiteerde optimaal van het verlies van de grote broer. Met een 3-1 overwinning bij Real Sociedad bracht de nummer vier van de ranglijst de achterstand op Valencia terug tot drie punten. Middenmoter Real Mallorca won met Gianni Zuiverloon op de bank met 3-2 bij laagvlieger Sporting de Gijón.