Wenger moppert op arbitrage en UEFA

7 maart 2012, 09:39

Arsene Wenger zette dinsdag een traditie voort. Na de CL-uitschakeling van Arsenal zocht hij, zoals vrijwel ieder jaar, de schuld bij anderen. Ditmaal kreeg niet alleen de arbitrage, maar ook de Europese voetbalbond UEFA een veeg uit de pan.

Arsenal won dinsdag met 3-0 van Milan, maar dat was net niet genoeg om de 4-0 nederlaag van drie weken geleden weg te poetsen. Bij rust was de stand in Londen al 3-0 en leek een stunt in de maak, maar het vierde doelpunt bleef uit. Dat kwam volgens Wenger mede omdat scheidsrechter Skomina te kinderachtig floot.

"Ik was niet blij met de scheidsrechter, hij gaf te veel vrije trappen aan AC Milan. Vooral rond de middenlijn floot hij telkens voor kleinigheden. De spelers van Milan hadden dat snel in de gaten en maakten daar goed gebruik van", moppert hij.

Wenger beseft echter dat zijn team het niet in Londen, maar in Milaan liet liggen. Ook daarvoor geeft hij anderen de schuld. Volgens hem was het veld in San Siro te slecht. "Als je als ploeg één minuut te laat komt voor je training, krijg je meteen een boete van de UEFA. Maar tegen een slecht veld treden ze niet op. Velden zoals in Milaan zouden onacceptabel moeten zijn. Ik vind dat de UEFA ons uitleg verschuldigd is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen