Zwolle-coach: "Bepaalde angst in de ploeg"

6 maart 2012, 09:08

FC Zwolle is hard op weg om voor het tweede seizoen op rij een zeker lijkende titel in de Jupiler League uit handen te geven. Tegen FC Volendam verspeelde de koploper maandag voor de zoveelste keer na de winterstop punten (2-2). Sparta, dat al acht wedstrijden op rij zonder puntverlies is, is daardoor bijzonder dichtbij gekomen.

De voorsprong van FC Zwolle op Sparta is geslonken tot slechts drie punten. En dus beseft ook Zwolle-coach Art Langeler dat zijn ploeg zich weinig meer kan permitteren. "De eerste seizoenshelft zat alles mee, toen wonnen we ook mindere wedstrijden. Nu trekken we dat soort lastige potjes niet meer over de streep. Dat zit deels tussen de oren, ja. Tegen Volendam zag je dat na rust een bepaalde angst in de ploeg sloop. Toen Volendam terug gekomen was tot 2-2, verdween die angst plotseling weer."

"Als we kampioen willen worden, mag dit niet te vaak meer gebeuren", zegt Langeler op de Jupiler League-website. "We gaan er alles aan doen om alsnog kampioen te worden, maar het is duidelijk dat we de vorm van de dag even niet hebben. We moeten het nu wedstrijd voor wedstrijd bekijken en het zou kunnen dat we het de volgende partij, vrijdag, anders gaan doen. Hoe anders? Winnen, bijvoorbeeld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen