Gent geeft titelaspiraties Brugge knauw

28 april 2012, 20:02   Bijgewerkt: 28 april 2012, 22:30

Anderlecht heeft de Belgische landstitel voor het grijpen. De koploper in de Pro League zegevierde vrijdag al met 4-0 bij het Racing Genk van coach Mario Been en zag concurrent Club Brugge zaterdag met 2-1 verliezen bij AA Gent.

Club Brugge, met Ryan Donk in de basis, kwam na acht minuten nog wel op 0-1 in Gent. Verdediger Carl Hoefkens passeerde de Nederlandse Gent-doelman Segio Padt. Dankzij Elimane Coulibaly en Bernd Thijs bleven de punten in Gent (2-1). Thijs benutte na een uur een strafschop, veroorzaakt door een overtreding van Hoefkens. De Brugse doelpuntenmaker kreeg daarvoor een directe rode kaart.

Met nog vier wedstrijden te spelen heeft Anderlecht 45 punten, Brugge heeft er 38. Gent kwam op 37 punten en nam daarmee de derde plek over van Genk (35). De derde plaats levert nog Europees voetbal op. De nummer vier is veroordeeld tot een play-off met de winnaar van play-off II.

Standard Luik naderde Genk tot op drie punten met een 2-0 thuiszege op KV Kortrijk. Luis Manuel Seijas en Ignacio Gonzalez scoorden voor les Rouches.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen