NEC boekt eerste zege ooit op Woudestein

10 april 2012, 21:58   Bijgewerkt: 10 april 2012, 22:12

Het opbloeiende NEC heeft gebroken met een slechte traditie op Woudestein. De Nijmeegse formatie won dinsdagavond voor de eerste keer in de eredivisie een uitwedstrijd tegen Excelsior: 0-2. Dat was NEC in de voorgaande twaalf duels in Kralingen (acht nederlagen, vier remises) niet gelukt.

Ondanks het weinig bemoedigende verleden op Woudestein begon NEC vol zelfvertrouwen aan de eerste wedstrijd van de 29e speelronde. De ploeg van Pastoor behaalde uit de laatste zes duels 14 punten. Dankzij die fraaie tussensprint traden de Nijmegenaren in Rotterdam als serieuze kanshebbers op een plaats in de play-offs om een Europees ticket aan.

Hoewel NEC in de eerste helft het betere van het spel had, was Excelsior zeker niet machteloos. De behoudende thuisploeg was voor de rust twee keer dicht bij een doelpunt. Doelman Gabor Babos redde eerst uitstekend op een scherpe vrije trap van Roland Alberg. In de 32e minuut schoot Kevin Jansen na een prima solo keihard op de lat.

Na de rust verzuimde NEC aanvankelijk de broze voorsprong uit te bouwen. Genero Zeefuik miste in de 68e minuut met een gehaast schot de beste kans. Excelsior was alleen in de 78e minuut dicht bij de gelijkmaker. Invaller Moussa Kalisse raakte met een vliegend schot de paal. Vijf minuten voor tijd besliste Krisztian Vadocz het duel met een bekeken schot, 0-2.