Bergen en Cercle in finale play-off II

5 mei 2012, 21:58   Bijgewerkt: 6 mei 2012, 00:11

Bergen en Cercle Brugge spelen de finale van play-off II in de Belgische Pro League. Beide ploegen verzekerden zich zaterdag van de winst in hun poule.

Cercle Brugge won thuis met 3-1 van KV Mechelen en verzekerde zich daarmee van de eerste plek in groep A. Igor Vetokele en Carlos Wilson Cachicote scoorden (2-0). Via Jaime Alfonso Ruiz kwam Mechelen na 53 minuten terug in de wedstrijd, maar tien minuten later moesten de gasten verder met tien man. David Destorme kreeg zijn tweede gele kaart. Cachicote maakte er daarna nog 3-1 van.

Bergen had aan een punt voldoende voor de winst van poule B en slaagde. De promovendus, die de Nederlandse coach Dennis van Wijk eerder dit seizoen de laan uitstuurde, speelde 1-1 bij Germinal Beerschot. Roy Dayan zette Beerschot na twaalf minuten op voorsprong, Mustapha Jarju Toubabo maakte kort daarna gelijk.

De winnaar van Bergen- Cercle Brugge strijdt met de nummer vier van play-off I voor een Europees ticket. Op dit moment staat AA Gent vierde in de kampioenspoule, na een 3-2 thuisnederlaag tegen KV Kortrijk. Indien Racing Genk zondag wint bij Standard Luik, slaat de ploeg van Mario Been een gat van vier punten met Gent. Bij Gent verdedigde overigens de Nederlander Sergio Padt (ex-Ajax) het doel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen