Feyenoord stelt tweede plaats veilig in Heerenveen

Ger
6 mei 2012, 16:21   Bijgewerkt: 6 mei 2012, 17:13

Feyenoord heeft een memorabel seizoen afgesloten op de tweede plaats. De equipe uit Rotterdam won met 2-3 bij SC Heerenveen en verzekerde zich daarmee op de laatste speeldag van deelname aan de voorronde van de Champions League. De Friezen zijn ondanks het verlies zeker van een ticket voor de Europa League.

Met het veiligstellen van de tweede plaats is het sprookje voor Feyenoord compleet. De Kuipbewoners eindigen vorig seizoen immers nog in het rechterrijtje van de Eredivisie. Onder trainer Ronald Koeman steeg het jonge Feyenoord deze voetbaljaargang echter boven zichzelf uit. Door de overwinning op Heracles Almelo verzekerden de Rotterdammers zich afgelopen woensdag al van een ticket voor de Europa League. Door de zege in Friesland schuift Feyenoord zelfs verrassend door naar de voorronde Champions League.

De 'weeffout' in het reglement leverde vooraf allerlei bizarre scenario's op. Wat zou Bas Dost besluiten als hij vlak voor tijd bij een achterstand een levensgrote kans zou krijgen? “Dan knal ik de bal keihard over”, grapte de topschutter van de Eredivisie vooraf. Door de merkwaardige uitgangspositie stonden de Friezen niettemin voor een dilemma. Een eigen doelpunt van Michel Breuer in blessuretijd? Het zou Heerenveen bij een gelijke stand niet slecht uitkomen in de jacht op rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal.

De gemaskerde Dost bezorgde Heerenveen tien minuten na de pauze alsnog de openingstreffer. Lang kon de thuisploeg echter niet genieten van de voorsprong. Na een uur spelen gaf de Friese defensie Otman Bakkal alle ruimte om de 1-1 tegen de touwen te werken. In het resterende deel van het duel viel de beslissing in Rotterdams voordeel uit. Sekou Cissé zorgde voor een marge door Nordfeldt te verrassen met een schot in de korte hoek. Invaller Elvis Manu tekende met zijn debuutdoelpunt zelfs voor de 1-3.

In de wetenschap dat beide ploegen niets zouden opschieten met een remise, veranderde de wedstrijd in de slotfase in een veredelde trainingspartij. De ingevallen Rajiv van la Parra scoorde weliswaar nog de 2-3, maar verder drong Heerenveen niet aan. De thuisploeg plaatste zich door de nederlaag rechtstreeks voor een avontuur in de Europa League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen