KNVB wil 'weeffout' in play-offs herstellen

Ger
5 mei 2012, 10:43

De KNVB wil in de toekomst voorkomen dat er een scenario ontstaat zoals zondag bij het duel tussen SC Heerenveen en Feyenoord. Als de clubs in het Abe Lenstra Stadion op een remise afsluiten - en AZ en PSV winnen - dan moeten de Friezen nog play-offs spelen om Europa in te mogen.

"Uit sportief oogpunt kan het niet zo zijn dat een club beter kan verliezen dan gelijkspelen", beseft KNVB-directeur Bert van Oostenveen in De Telegraaf. "Een reglementaire weeffout. In het nieuwe reglement in juli willen we een onwenselijke situatie als bij Heerenveen-Feyenoord voorkomen." Van Oostveen gaat met het technisch platform om de tafel zitten. "Dan moeten ook de clubs zich maar uitspreken, want zij zijn nauw betrokken geweest bij het opzetten van de play-offs."

Het is een optie om de bekerfinale na de competitie te laten spelen. Het schrappen van het ticket voor de verliezend bekerfinalist heeft Van Oostveens voorkeur, maar is een onmogelijke weg. "Een aantal jaren geleden is daar een voorstel voor ingediend, dat het niet heeft gehaald bij de UEFA."

De meest voor de hand liggende optie is volgens Van Oostveen om de Europese tickets niet door te schuiven, maar de play-offs altijd te organiseren voor de nummers vijf, zes, zeven en acht. "Als het nodig is dan kan je besluiten om niet voor één ticket, maar voor twee Europese tickets te spelen in de play-offs."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen