Blanc: "Jongens hebben alles gegeven"

24 juni 2012, 00:00

Frankrijk bakte er zaterdag in de kwartfinale van het EK niets van tegen Spanje en verloor dan ook met 2-0. Laurent Blanc, bondscoach van les Bleus, denkt echter dat er meer had ingezeten.

"De jongens hebben alles gegeven", citeert Sporza Blanc. "Maar tegen Spanje is het altijd moeilijk. Toch had ik het gevoel dat dit Spanje te pakken was en we hebben de kansen gekregen. Jammer genoeg was hun eerste kans direct raak. Als we met 0-0 kunnen rusten, wordt het anders. Dan begin je mentaal frisser aan de tweede helft."

“We hebben allemaal een goede wedstrijd gespeeld”, vulde spits Karim Benzema aan. “We verliezen en zijn ontgoocheld, maar we hebben de kwartfinale gehaald en dat had niemand verwacht. Spanje was te kloppen, maar hun eerste doelpunt heeft ons pijn gedaan. We zijn op een sterke tegenstander gestoten."

Blanc wist zo snel ook niet wat de oorzaak van dit verlies is. "Als je verliest, schort er altijd wel wat. Ambitie? Ik weet het niet”, vervolgde hij. “Technische precisie misschien? Of de kwartfinale het niveau van Frankrijk is? Dat weet ik niet. Maar de realiteit is dat de grote voetballanden in de halve finales staan en Frankrijk niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen