Del Bosque lovend over Torres én Ierland

15 juni 2012, 09:39

Fernando Torres liet donderdag in het shirt van de nationale ploeg van Spanje weer eens een glimp van zijn klasse zien. De bekritiseerde spits nam in het duel tegen Ierland (4-0) twee treffers voor zijn rekening, tot groot genoegen van bondscoach Vicente Del Bosque.

"Voor Torres was dit een perfecte wedstrijd", was Del Bosque na afloop vol lof over zijn aanvaller. "Hij heeft gedaan wat ik van hem verwachtte. Torres weet waar de ruimte ligt en hoe hij die moet benutten. Veel mensen vonden dat hij ook in de eerste wedstrijd tegen Italië had moeten spelen. Maar dat was het punt niet. We hebben nu eenmaal een systeem en dat werkt nog steeds, alle kritiek op onze speelwijze tegen Italië ten spijt."

Die kritiek had te maken dat Spanje tegen de Azzurri zonder een echte nummer '9' aantrad. "Veel mensen hebben het idee dat het belangrijk is om in je ploeg een centrumspits te hebben", weet de keuzeheer. "Voor ons is dat ook belangrijk, maar voor ons is de overwinning nog belangrijker. We hebben 23 spelers die bij hun clubs vrijwel allemaal van vaste waarde zijn. Hierdoor hebben wij in de selectie veel alternatieven."

Del Bosque had ook nog mooie woorden over voor Ierland. "Ik vind het een prachtig team. Ze hebben het geen moment opgegeven, op het veld noch op de tribunes."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen