Duitsland stuurt dapper Denemarken naar huis

17 juni 2012, 22:40   Bijgewerkt: 17 juni 2012, 23:15

Voor Denemarken is het doek gevallen op het EK. De ploeg van bondscoach Morten Olsen mocht zich in het laatste groepsduel tegen Duitsland heel even kwartfinalist noemen na een treffer van Michael Krohn-Dehli in de eerste helft, maar ging uiteindelijk met 2-1 onderuit. Daardoor stranden de Scandinaviërs in de groepsfase. Duitsland kroont zich met drie zeges overtuigend tot groepswinnaar van de 'poule des doods'.

De Duitse bondscoach had aangekondigd vol voor de winst te willen spelen om zo met een maximaal resultaat de groepswinst veilig te stellen en trad daarom met zijn sterkst mogelijke opstelling aan. De Duitsers lieten vanaf het eerste fluitsignaal zien niet van plan te zijn om er met de pet naar te gooien. Thomas Müller werd in de beginfase veel in het spel betrokken en de rechtervleugelspeler was betrokken bij de eerste grote kans van het duel.

Denemarken had tot dan toe nauwelijks een fatsoenlijke kans weten te creëren. Toch slaagden de manschappen van Olsen er in om uit de eerste serieuze doelpoging direct te scoren. Nicklas Bendtner kopte uit een corner richting doel, waarna Michael Krohn-Dehli van dichtbij de bal trefzeker verlengde: 1-1. De gelijkmaker sterkte het vertrouwen van de Denen. De ploeg kroop wat meer uit zijn schulp en wist zich halverwege de eerste helft even te ontworstelen aan de dominantie van Duitsland. De Scandinaviërs, die even later vernamen dat Portugal langzij was gekomen bij Oranje en daardoor móesten winnen, slaagden er voor de pauze echter nauwelijks in nog gevaarlijk te worden.

Op het moment dat de manschappen van Olsen leken te gaan aanzetten voor een slotoffensief, haalde Lars Bender de trekker over. De gelegenheidsrechtsback reageerde attent op een diepe bal en prikte de bal van dichtbij achter Andersen: 2-1. Als de Duitsers er in het restant van het EK in slagen om een glimp van de klasse, die ze maar heel zelden tegen de Denen demonstreerden, voor langere tijd te laten zien, maakt de Mannschaft een grote kans om er met de Europese titel vandoor te gaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen