Franse doelman verlaat EK met 'opgeheven hoofd'

24 juni 2012, 09:38

Frankrijk werd zaterdagavond uitgeschakeld door Spanje op het EK. Les Bleus gingen aan de hand van een wel heel behoudend speelplan met 2-0 onderuit. Toch neemt doelman Hugo Lloris met een tevreden gevoel afscheid van Polen en Oekraïne.

"We bereikten ons eerste doel, het doorkomen van de groepsfase, maar toen kwam Spanje", laat de sluitpost op de website van de UEFA weten. "Dat is het beste team in de wereld. We moesten het onmogelijke proberen. Daar zijn we niet in geslaagd, maar daar hoeven we ons niet voor te schamen. We hebben ons best gedaan en waren dichtbij. We moeten van deze wedstrijd leren voor de WK-kwalificatie, dan spelen we weer tegen Spanje."

"Tijdens de eerste helft leverde Spanje veel inspanning, het hield ons onder druk", kijkt Lloris terug op het duel. "Ze hielden ons van de bal. Dit was hoe wij het verwacht hadden, toch is het moeilijk om er mee om te gaan. Helaas moesten we na twintig minuten een goal toestaan. Als het bij rust 0-0 was geweest, hadden we voor meer dreiging kunnen zorgen. We hebben nog een aantal goede dingen laten zien, maar misten kracht en precisie op het einde. Maar zoals gezegd, we hoeven ons niet te schamen. We kunnen hier met opgeheven hoofd vertrekken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen