Spanje als groepswinnaar naar laatste acht

18 juni 2012, 22:39   Bijgewerkt: 18 juni 2012, 23:18

Titelverdediger Spanje heeft als groepswinnaar de kwartfinale van het EK bereikt. De equipe van bondscoach Vicente del Bosque won maandag op de valreep met 1-0 van Kroatië, dat daardoor naar huis kan. Italië was in het andere duel namelijk met 2-0 te sterk voor Ierland en eiste daarmee het tweede kwartfinaleticket op.

Spanje en Kroatië hadden het zichzelf makkelijk kunnen maken. Bij een gelijkspel van minimaal 2-2 waren beide landen verzekerd van een plek in de kwartfinale, ook al zou Italië met 33-0 winnen van het al uitgeschakelde Ierland. Maar journalisten die een akkoordje suggereerden, konden een veeg uit de pan verwachten.

fans supporters

fans supporters

Maar goed, dat zeiden Zweden en Denemarken, nota bene aartsrivalen, ook op het EK van 2004. Maar zij sloten wél doodleuk af op 2-2, wat pikant genoeg ook ten koste ging van de Italianen. Opvallend was dat de Deense keeper Thomas Sorensen in de slotfase blunderde, waardoor Mattias Jonson de 2-2 kon binnentrappen.

Fatale missers, want twee minuten voor tijd tikte Jesus Navas in alle vrijheid, na een fraaie aanval, de 1-0 voor Spanje binnen. Daardoor gaan de Spanjaarden als groepswinnaar met Italië, dat nog op 2-0 was gekomen, naar de kwartfinale. Kroatië ligt eruit. Ze zullen daar nog wel een paar keer terugdenken aan het ‘akkoordje’…

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen