Spanje scoort vier keer in ongelijke strijd

Ger
14 juni 2012, 22:42   Bijgewerkt: 14 juni 2012, 23:06

Spanje heeft probleemloos de eerste overwinning op het EK in Polen en Oekraïne geboekt. De titelhouder was donderdagavond duidelijk de meerdere van Ierland. Het grote krachtsverschil bleef in de eerste helft nog beperkt tot één vroege treffer. Na de pauze voerde Spanje de score alsnog op tot 4-0.

Door de tweede nederlaag op rij zijn de Ieren als eerste uitgeschakeld op dit toernooi. Spanje gaat in groep C samen met Kroatië aan de leiding met vier punten uit twee wedstrijden. Ook Italië, dat het in de laatste speelronde opneemt tegen Ierland, maakt met twee punten nog kans op een ticket voor de kwartfinales.

In het vervolg van de eerste helft kreeg de wereldkampioen diverse kansen om de marge te verdubbelen, maar een gaatje in de Ierse muur werd niet meer gevonden. Vroeg na de hervatting besliste David Silva het duel alsnog met een bekeken schuiver. Even later maakte Torres zijn tweede van de avond.

Spanje en Kroatië spelen maandag in Gdansk tegen elkaar. Met een gelijkspel van minimaal 2-2 zijn beide landen geplaatst voor de kwartfinales. In dat geval valt Italië buiten de boot.