Van Bommel: "Niet nagedacht over toekomst"

18 juni 2012, 05:37

De tranen stonden zondagavond in de ogen van Mark van Bommel. De klap van de uitschakeling op het Europees kampioenschap kwam hard aan bij de aanvoerder van Oranje, die tegen Portugal genoegen moest nemen met een plek op de bank.

“Na de WK-finale van twee jaar geleden heb ik alles gedaan en gelaten voor dit toernooi. Ik heb mezelf afgelopen zomer laten opereren en heb extra doorgetraind bij Milan om hier goed te spelen. Dan is het natuurlijk een ontzettend grote teleurstelling om hier na drie wedstrijden op nul punten te staan”, zegt hij tegen FCUpdate.nl.

Zelf was Van Bommel dit EK regelmatig de kop van Jut. Hij kreeg zelfs zo veel kritiek, dat bondscoach Bert van Marwijk besloot om de ervaren middenvelder tegen Portugal op de bank te zetten. “Of dat moeilijk voor me was? Nee hoor. Dat moet je accepteren en respecteren”, zegt Van Bommel kranig. Wel heeft hij zich gestoord aan de berichten dat hij het allemaal niet meer zou kunnen belopen op het middenveld. “Dat is de grootste onzin. De ruimtes waren dit toernooi zo groot, dat het simpelweg niet te belopen viel. Dan maakt het echt niet uit of je vijf, achttien of 35 jaar oud bent.”

De kans is groot dat dit EK het laatste eindtoernooi van Mark van Bommel was. Een definitief besluit daarover heeft de middenvelder, die vanaf komend seizoen voor PSV speelt, echter nog niet genomen. “Daar heb ik nog niet over nagedacht, nee. Op dit moment ben ik nog vooral bezig om de teleurstelling van dit toernooi te verwerken.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen