Van den Brom en Been boeken zege

29 september 2012, 22:09

John van den Brom heeft met Anderlecht de druk op koploper Club Brugge opgevoerd. De Nederlandse coach leidde de Brusselse ploeg zaterdag naar een 3-0 thuiszege op SC Lokeren en verkleinde de achterstand op blauw-zwart daarmee tot één punt. Club Brugge speelt zondag de topper bij AA Gent.

Onder de arbitrage van de Nederlander Danny Makkelie nam Anderlecht na rust pas afstand van Lokeren. Dieumerci Mbokani opende na 52 minuten uit een hoekschop de score. Acht minuten later verdubbelde Olivier Deschacht de voorsprong met een van richting veranderd afstandsschot. Mbokani volleerde vlak voor tijd de 3-0 binnen. Bij Anderlecht had Bram Nuytinck een basisplaats.

Mario Been won met Racing Genk met 2-1 van het KV Mechelen van Harm van Veldhoven. Seth De Witte zette Mechelen na twaalf minuten nog wel op voorsprong, maar Jelle Vossen en Benjamin De Ceulaer (ex-Feyenoord) kantelden de score. Bij Genk mocht Twente-huurling Glynor Plet een kwartier voor tijd invallen.

Genk klimt door de driepunter naar de derde plaats. Ook Zulte-Waregem blijft in de subtop meedraaien, met een 1-4 zege bij Lierse SK. Mahamadou Habibou was met een hattrick goud waard voor Waregem. Adrie Koster verloor met Beerschot met 1-0 bij Bergen en haakte daarmee af in de strijd in de subtop.