Slap FC Twente-negental laat zich verrassen

1 november 2012, 20:40   Bijgewerkt: 1 november 2012, 21:20

FC Twente heeft zich geblameerd in de KNVB Beker. De Tukkers gingen donderdag in de eigen Grolsch Veste bij de laatste 32 terecht onderuit tegen FC Den Bosch. Ze verloren met 1-2 van de Jupiler League-club en eindigden het duel ook nog eens met negen man. Dedryck Boyata en Luc Castaignos kregen rood.

Twente-coach Steven McClaren koos ervoor om vrijwel zijn hele basiselftal van afgelopen weekend tegen RKC Waalwijk (1-0 winst) rust te geven. Luc Castaignos was de enige die, evenals tegen RKC, aan de aftrap verscheen bij de Tukkers. Verder gunde McClaren spelers als Sander Boschker, Peter Wisgerhof, Tim Cornelisse en Nicky Kuiper weer eens een basisplaats.

Met een man meer trok Den Bosch de overwinning naar zich toe. In de 37ste minuut maakte Joey Brock gelijk met een door Wisgerhof van richting veranderd schot. Na ruim een uur spelen zorgde Van Weert voor de 1-2. De spits scoorde in de rebound, nadat Boschker een schot van Bart van Brakel maar half wist te keren.

McClaren was inmiddels tot wanhoop gedreven en liet Nacer Chadli en Dusan Tadic alsnog invallen (Douglas was voor rust al in het team gekomen), maar ook dat sorteerde niet het gewenste effect. Het spel werd beter, zeker in het laatste kwartier, maar verder dan een schot van Chadli op de paal kwamen de Tukkers niet. Door de tweede gele kaart van Castaignos eindigden ze het duel zelfs met negen man.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen