Vormer over keuze Leerdam: "Biedt perspectief"

2 november 2012, 09:00

De beslissing van Kelvin Leerdam om zijn aflopende contract bij Feyenoord niet te verlengen, opent deuren voor andere middenvelders. Trainer Ronald Koeman heeft laten weten voorlopig geen beroep meer te doen op Leerdam en Ruud Vormer is één van de spelers die hoopt de positie van de jeugdinternational over te kunnen nemen.

Vormer is er niet rouwig om dat Leerdam vertrekt, zegt hij bij RTV Rijnmond. "Dat is de voetbalwereld. Zo werkt dat. Kelvin wil zijn contract niet verlengen en de trainer maakt dan een keuze. Dat biedt voor mij weer perspectief. Ook voor andere middenvelders."

In de bekerwedstrijd tegen XerxesDZB stond Vormer, voor het eerst sinds lange tijd, weer in de basis. De voormalig AZ'er pikte zijn doelpuntje mee, maar was niet echt tevreden over zijn spel. "Ik denk dat ik beter kan dan dat ik vandaag liet zien. Het ging sowieso moeizamer dan verwacht. In de eerste helft kun je twee keer achter komen, maar na rust hebben we het omgezet. Dan win je uiteindelijk. Daar zijn we blij mee."

Naast Vormer stond ook Tonny Trindade de Vilhena in de basis tegen XerxesDZB. De jeugdinternational stond aan de basis van twee treffers en lijkt ook een belangrijke kandidaat om de plek van Leerdam op het Rotterdamse middenveld over te nemen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen