Holtby kiest wel voor vertrek bij Schalke 04

28 december 2012, 12:12

In tegenstelling tot Klaas-Jan Huntelaar heeft Lewis Holtby besloten om géén nieuw contract te tekenen bij Schalke 04. De 22-jarige middenvelder kan hierdoor komende zomer transfervrij vertrekken, meldt de club uit Gelsenkirchen op haar website.

Schalke ondernam diverse pogingen om Holtby langer bij de club te houden, maar tevergeefs. "We hadden graag gezien dat Lewis zou bijtekenen. Maar net zoals Klaas-Jan Huntelaar, heeft hij persoonlijk zijn beslissing gemaakt. Deze keuze respecteren wij", zegt Horst Heldt, de sportief directeur van Schalke 04. "We zijn er van overtuigd dat hij tot de laatste speeldag zijn uiterste best voor ons zal doen."

Naar verluidt staat onder meer Bayern München te trappelen om Holtby in te lijven. De middenvelder is de zoon van een Engelse vader en Duitse moeder. Hij mocht voor beide landen uitkomen, maar koos voor Duitsland en speelde in november 2010 zijn eerste A-interland. Hij kwam tot dusver drie keer uit voor de Duitse Mannschaft.

Teamgenoot Huntelaar tekende vorige week wél een nieuw contract bij Schalke. De spits, die eveneens een aflopende verbintenis had, ligt nu tot medio 2015 vast.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen