Benfica kent geen problemen in Braga

26 januari 2013, 23:10

Zonder groots te spelen heeft Benfica zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen Sporting Braga gewonnen. Het werd 1-2 voor de ploeg uit Lissabon, door doelpunten van Eduardo Salvio en Lima (ex-Braga) voor rust.

Braga leek het in de tweede helft al te hebben opgegeven, maar kwam in de 78ste minuut toch terug in de wedstrijd dankzij Joao Pedro. Het slotoffensief van de thuisclub liep echter een knauw op doordat Maximilian Haas rood kreeg voor een overtreding op de doorgebroken Lima.

Benfica zet met de zege FC Porto weer onder druk. Benfica gaat met 42 punten aan kop in de Portugese competitie. Porto komt maandag, indien van Gil Vicente wordt gewonnen, op gelijke hoogte. Braga staat derde, met 29 punten.

Overigens had Ola John een basisplek bij Benfica. De aanvaller, in de voorselectie van Oranje, kon niet imponeren en werd in de 68ste minuut naar de kant gehaald.