Juventus profiteert half van verlies Lazio

26 januari 2013, 22:41

Juventus heeft maar half geprofiteerd van de misstap van Lazio eerder op de avond tegen Chievo Verona (0-1 verlies). De landskampioen wist zaterdag voor eigen publiek niet te winnen van Genoa: 1-1.

Juventus was voor rust de betere ploeg, maar wist niet te scoren. In het tweede bedrijf was het spelbeeld niet anders, maar nu vond de thuisclub wel het net. Fabio Quagliarella tekende in de 54ste minuut voor de 1-0, via het lichaam van voormalig Groningen-speler Andreas Granqvist.

Uit één van de spaarzame Genoa-aanvallen werd het een kwartier later gelijk. Marco Borriello kopte raak. Ondanks een slotoffensief wist Juventus niet meer te scoren. Wel raakte Sebastian Giovinco uit een vrije trap de paal en verdiende het in blessuretijd een penalty wegens hands van Granqvist, maar kreeg hem niet. Dit tot grote woede van Juventus-coach Antonio Conte.

Juventus gaat nu met 49 punten aan kop in de Serie A. De voorsprong op Lazio bedraagt zes punten. Napoli kan zondag zijn achterstand tot drie punten verkleinen. Daarvoor moeten de Napolitanen de uitwedstrijd bij Parma winnen.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!