Platini vindt wintertransfers maar niks

25 januari 2013, 21:24

Voorzitter Michel Platini van de Europese voetbalbond UEFA ergert zich aan de transferperiode in de maand januari, omdat te veel spelers van club veranderen. De Fransman vindt dat er sprake is van competitievervalsing.

"Ik denk dat veel trainers er zeer ongelukkig mee zijn. Ze weten namelijk niet of ze de competitie eindigen met hetzelfde team als waarmee ze begonnen", aldus Platini vrijdag in het Zwitserse Nyon. "Het is onaanvaardbaar dat een speler in de eerste helft van de competitie voor team A tegen team B speelt en na de winterstop voor team B tegen team A. Dat is schadelijk."

Trainer Arsène Wenger van de Engelse topclub Arsenal is het met Platini eens. "De transfers bevorderen een oneerlijke competitie. In mijn ogen zou een club in januari maximaal twee spelers mogen kopen", aldus de Franse trainer, die Newcastle United als voorbeeld noemt van een ploeg die er door de transfermarkt heel anders uitziet na januari. "Ze hebben al zes of zeven spelers gekocht. Je speelt dus tegen een heel ander Newcastle.''

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen