Schotland stelt Strachan aan als bondscoach

15 januari 2013, 13:25

Gordon Strachan is de nieuwe bondscoach van Schotland. De 55-jarige trainer volgt Craig Levein op, die in november 2012 wegens teleurstellende prestaties het veld moest ruimen. Dat bevestigt de Schotse voetbalbond dinsdag op haar website.

Strachan kwam als voetballer vijftig keer uit voor de nationale ploeg van Schotland, onder meer tijdens de WK's van 1982 en 1986. Als trainer werkte hij onder meer jarenlang bij Celtic, waarmee hij drie keer kampioen van Schotland werd. Zijn laatste werkgever was Middlesbrough, waar hij in oktober 2010 moest vertrekken.

Strachan krijgt de lastige taak om Schotland weer enigszins op de voetbalkaart te zetten. De ploeg staat momenteel helemaal onderaan in zijn WK-kwalificatiegroep en is er sinds 1998 niet meer in geslaagd om zich te plaatsen voor een EK of WK.

Volgende maand, in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Estland, maakt Strachan zijn debuut op de bank bij de Schotse nationale ploeg. In maart staan de volgende WK-kwalificatieduels op het programma, thuis tegen Wales en uit tegen Servië.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen