Dortmund toont veerkracht tegen Shaktar

13 februari 2013, 22:39

Borussia Dortmund heeft een prima uitzicht bemachtigd op een plaats in de kwartfinales van de Champions League. De Duitse kampioen dwong woensdagavond in de Oekraïne een gelijkspel af tegen Shaktar Donetsk: 2-2. In het eigen Westfalenstadion moet de huidige nummer 2 van de Bundesliga het karwei begin maart kunnen afmaken.

Het duel begon met een minuut stilte voor de slachtoffers van de vliegramp enkele uren eerder bij de luchthaven van Donetsk. Het passagiersvliegtuig vervoerde onder anderen fans van Shaktar die het duel met Dortmund wilden bijwonen.

De Duitse ploeg, die in de groepsfase (onder meer tegen Ajax) ongeslagen was gebleven, opende sterk in de Donbass Arena. De ploeg van trainer Jürgen Klopp had na de zware thuisnederlaag tegen Hamburger SV (4-1) iets goed te maken. Bovendien roken de Duitsers kansen in de Oekraïne waar de winterstop al enkele maanden aan de gang is. Klopp rekende daarom op een aanzienlijk gebrek aan wedstrijdritme bij de thuisploeg, die pas op 2 maart de nationale competitie hervat.

Borussia Dortmund had in de eerste helft een flink overwicht, maar worstelde met hetzelfde probleem als Shaktar: defensief rammelde het aan alle kanten. Met name doelman Roman Weidenfeller maakte er af en toe een potje van. Na ruim een half uur greep hij volledig mis bij een vrije trap van aanvoerder Darijo Srna: 1-0. Verdediger Mats Hummels had een kwartiertje eerder namens Dortmund op de lat gekopt.

Dankzij topscorer Robert Lewandowksi gingen de bezoekers toch met een gelijke stand de rust in. Hij profiteerde van zwak verdedigingswerk bij Sjachtar: 1-1. Lewandowski kreeg zaterdag tegen HSV nog een rode kaart waarna hij voor drie duels werd geschorst.

Na de rust leek Borussia Dortmund op weg naar de overwinning. Een technisch hoogstandje van invaller Douglas Costa zorgden evenwel in de 68e minuut voor een verrassende wending: 2-1. Daarna miste Lewandowski nog een grote kans op zijn tweede gelijkmaker, die in de 87e minuut alsnog op naam kwam van de kopsterke Hummels: 2-2.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen