Feyenoord vindt laatste stukje van de puzzel

25 februari 2013, 07:15   Bijgewerkt: 24 februari 2013, 20:52

De ploeg die zijn punten dit seizoen vooral pakte tegen de 'kleinere' clubs, bewees zondag dat het ook topclubs aankan. Feyenoord won tegen PSV veel meer dan alleen drie punten, namelijk ook het geloof dat het voor niemand onder hoeft te doen. "Dit kan voor ons net het laatste zetje in de goede richting zijn", weet Graziano Pellè.

Er stond nogal iets op het spel voor Feyenoord, zondag tegen PSV. Door het verlies een week eerder tegen PEC Zwolle (3-2) was de achterstand op de ploeg uit Eindhoven opgelopen tot zes punten. Eigenlijk zelfs zeven, want het verschil in doelsaldo is dusdanig groot dat PSV ook bij een gelijke stand altijd de bovenliggende partij blijft. Om weer mee te doen in de strijd om de bovenste plaats moest Feyenoord dus winnen.

Dat Feyenoord er tegen PSV in slaagde om het ontbrekende stukje in de puzzel te vinden, maakte veel los bij spelers. “Het feit dat we dit seizoen nog geen topwedstrijd gewonnen hadden, leefde natuurlijk wel in de groep”, geeft aanvoerder Stefan de Vrij toe tegen FCUpdate.nl. “We beseften ons dat het vandaag moest gebeuren.”

Kuipers

Kuipers

“In topwedstrijden maken kleine dingen, details, het verschil”, vult Graziano Pellè, de maker van de winnende goal tegen PSV, aan. “De vorige keren waren die telkens in ons nadeel, nu een keer in ons voordeel. Dit kan voor ons net het laatste zetje in de goede richting zijn. Zelf had ik het geloof en vertrouwen al wel dat we dit soort duels konden winnen, maar met name voor de jonge jongens kan dit heel belangrijk zijn.”

De Vrij is het daar mee eens. Nu tegen PSV het laatste stukje van de puzzel gevonden is, moet Feyenoord er de komende weken vooral voor zorgen om de stukjes op de juiste plaats te houden. “Wat we tegen PSV hebben laten zien, moeten we iedere week opbrengen", weet hij. "Het is een onvoorspelbare competitie, iedere week kan van alles gebeuren. Er is veel mogelijk voor ons, zeker nu we zo dicht bij de koppositie staan.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen