Atletico moet tweede plaats aan Real laten

10 maart 2013, 23:15   Bijgewerkt: 10 maart 2013, 23:24

Atletico is op de ranglijst van de Primera Division gepasseerd door rivaal Real Madrid. De Madrileense ploeg rond de Colombiaanse topschutter Radamel Falcao verloor zondagavond verrassend van Real Sociedad, nog wel voor eigen publiek: 0-1. De Basken dankten de zege aan een doelpunt van Xabi Prieto na rust.

Door de nederlaag bleef Atletico op 57 punten staan, dat is er één minder dan de Koninklijke. Real Madrid won met dank aan Cristiano Ronaldo uit bij Celta de Vigo met 2-1.

Atletico-doelman Thibaut Courtois moest voor het eerst sinds 28 oktober van het afgelopen jaar weer eens een bal uit het net vissen in een thuisduel. Hij brak door het eerste halfuur zijn doel schoon te houden het stokoude record van Abel Resino van meeste minuten zonder tegentreffer in een thuiswedstrijd.