Chelsea komt met de schrik vrij tegen Steaua

14 maart 2013, 22:56

Chelsea heeft met pijn met moeite de kwartfinales van de Europa League bereikt. De ploeg verloor het eerste duel met Steaua Boekarest met 1-0 en wist op Stamford Bridge met 3-1 te winnen, wat net genoeg was om door te komen.

Na ruim een half uur spelen trok Juan Mata de score over twee wedstrijden gelijk, maar Vlad Chiriches maakte vlak voor rust de gelijkmaker. Chelsea moest dus nog twee keer scoren en dat deed het ook. John Terry maakte de 2-1, waarna Fernando Torres Chelsea voorbij Steaua, dat Ajax in de vorige ronde uitschakelde, schoot.

Vlak voor tijd kon Torres de spanning uit de wedstrijd halen toen hij een strafschop mocht nemen. De Spanjaard, die bij Chelsea nooit zijn vorm van zijn periode bij Liverpool heeft gehaald, schoot via de lat over. Dat zorgde nog voor een paar spannende minuten, maar de Roemenen waren op en konden geen vuist meer maken.