Cissé brengt Newcastle late zege op Stoke

10 maart 2013, 18:06

Newcastle United heeft zondag de weg omhoog in de Engelse Premier League vervolgd door een late zege op Stoke City. In Newcastle werd het 2-1.

In een weinig spectaculair duel kwam Stoke in de tweede helft op voorsprong. Na een overtreding van Mathieu Debuchy op Jonathan Walters in het strafschopgebied, mocht die laatste vanaf elf meter aanleggen. Oog in oog met Robert Elliot, die de geblesseerde Tim Krul vervangt in het doel bij Newcastle, faalde hij niet.

Lang duurde de voorsprong niet, na 65 minuten spelen was het Yohan Cabaye die de stand gelijk trok. Newcastle bleef vervolgens op zoek naar een doelpunt en kreeg in blessuretijd loon na werken. Papiss Cissé bracht de ploeg van trainer Alan Pardew de overwinning én de drie punten.

De thuisploeg stijgt door de zege naar de tiende plek. Het heeft nu evenveel punten als Stoke City.